Att upptäcka nya platser med nära och kära är en fantastisk upplevelse, men vi som har barn vet också att det finns en del saker att tänka på. Här är sju saker som kan vara bra att packa ner i väskan för att göra resan lite smidigare.

Snacks

Någon form av fika eller snacks kan vara bra för att fylla på med energi. Om du packar ner det i förväg slipper du springa runt och leta efter en butik när hungern tränger sig inpå.

Ryggsäck fylld med nöjen

Uttråkade barn kan ofta vara lika med gnäll. Genom att låta dem packa en egen väska med favoritleksaken, någon roande bok och annat smått och gott kan du hålla dem glada och sysselsatta.

Våtservetter

En räddare i nöden vid middagen, fikastunden, lunchen och alla andra kladdiga tillfällen. Det finns dessutom flera miljövänliga alternativ. Packa ner så kanske du slipper använda nästa punkt på listan.

Ombyte

Man vet aldrig när kläderna blir blöta eller smutsiga. Med en ny outfit i ryggsäcken behöver du aldrig oroa dig för att ungarna ska gå omkring och dra på sig en förkylning på grund av fuktiga kläder.

Reseapotek

Även om du förhoppningsvis slipper använda mycket av innehållet så är det bra att ha med. Man vet trots aldrig när febern kommer. Förutom febernedsättande och smärtstillande rekommenderar vi att packa ner till exempel myggspray, lite salva för bett och skrapsår, handsprit och solskydd.

Surfplatta

Ska det verkligen vara nödvändigt att plocka med teknikprylar på en resa med fokus på livet i naturen? Självklart är inte tanken att barnen ska fastna framför skärmen hela dagarna, men att ha en surfplatta med filmer och spel tillgängligt under en bilresa eller liknande kan vara ovärderligt.

Vill du lägga till något på vår lista? Gå in på vår Facebookgrupp och dela med dig av dina tips.