De orden har du säkert hört någon gång. Vi tänkte lovorda, inte alls svårt faktiskt, cykelparadisen Lindvallen Bike Park, Rörbäcksnäs och i ett senare inlägg även Trysil- Gullia Bike Park. En nyfunnen midsommarpärla för oss och många fler.

För oss har det blivit en tradition att fara till Lindvallen över midsommarhelgen. Andra året i rad nu. Aktivitet, lugn och ro i storslagen miljö. Väldigt opretentiöst och väldigt naturligt inslag. Visst låter det skönt!

En bra MTB-nybörjartripp eller för den erfarne cyklisten, är att bege sig till Sälenfjällen och dess oändliga sträckor av magiska cykel- och vandringsleder. På andra sidan fjällen finner du ett sant stigparadis för MTB och vandrare, Rörbäcksnäs. Massor av sköna mil med olika svårighetsgrader och längder på banor. Biking Dalarna gör och har gjort ett fantastiskt naturbevarande projekt i och med utvecklingen av cykelleder för alla. VisitDalarna vet verkligen hur banor ska sträckas. Dessutom har de den förtrollande naturen att arbeta sig fram i. Det kan ju bara bli bra. Denna resa hann vi inte ta en tur på natursköna Rörbäcksnäs, men kika gärna på länken.

Vi landade på torsdagen innan midsommar i Lindvallen, Sälen. Bara det där att se skylten Dalarnas Län gör att pulsen sjunker med ett gäng slag i minuten. Semesterkänslan tar över. Vi har packat upp till bredden med cyklar, utrustning och ett strålande humör. Här ska hojas i dagarna tre. Uppför, nedför och längs med spåren. Detta år var vi en större flock från Karlstad som begav sig upp denna helg. Superkul! Man är sjukt förväntansfull. Vädret får liksom bara vara som det är. Huvudsaken är att vi ska cykla och hänga med likasinnade cyklopater. Årets vädergudar var av behaglig sort. Tack tack. Man börjar alltid med att cykla av sig några stela bilmil i hopplinjen vid den stora parkeringen på Gustavstorget. Det är sedan gammalt.

I huset bakom hoppen kan du hyra cykel och utrustning om du inte har egen. Är det helg och ni är en grupp som ska hyra samtidigt, rekommenderar vi dig att förboka. Hur vråltrist skulle det inte vara att komma fram och det inte finns en endaste gnutta uthyrningscykel kvar? Om du redan äger ett Skistar-kort kan du ladda det via hemsidan. Väldans smidigt att ha det klart innan man är framme.


En lugn och skön tur med vidunderligt vacker utsikt för den som tar liften upp.

Vill höja ett varningens finger till dem som tycker det är säkert att vandra i cykellederna, BIG NO NO. Det kan sluta i otäcka olyckor både för cyklist och promenerare. Tänk dig för innan så kommer allt gå bra. Gå på vandringslederna och cykla på cykellederna. Busenkelt att följa skyltarna. En annan superviktig grej är att man ALDRIG, vi menar ALDRIG stannar mitt i banan som cyklist. Se till att du kliver av vid sidan om banan om du ska vänta in någon cykelkompis eller bara ska prata. Du har inte en susning om vad som händer bakom dig.

Eftersom de som cyklar har så olika cykelerfarenheter kanske de inte hinner bromsa om det står folk mitt i banan, eller skadar sig själva då de kör omkull.


Denna vägvisare finner du höst upp på Lindvallens avstigningsplats.

Stor orsak varför vi valt detta ställe till vårt midsommarfirande är den häftiga cyklingen mellan kl 22-00. Den är dessutom gratis. Fränt! Knotten är med på noterna, men det är mest under tiden man väntar i liftkön. Så länge man är på hjulen har de inte en chans.

Den goa känslan av att nästan ljudlöst stiga mot toppen, samtidigt som man ser alla störtsköna cyklister nedanför på de olika banorna.


Detta är en sann själavårdare. När solen sakta sänker sig. Bara vara på toppen av Lindvallen och glo i 360 grader över nejden. Stort WOW.


Att susa nedför är så häftigt och lätt hybrisframkallande. Jag vet att det inte bara är jag som tjoar ljudligt när jag åker nedför 😉