En plats där möjligheterna aldrig tar slut. Där alla kan hitta sin grej. Där familjen kan uppleva fantastiska äventyr tillsammans. Platsen vi talar om är Funäsfjällen.

Är du på jakt efter nya upplevelser med vännerna, familjen eller för dig själv? Vänd då blicken mot västra Härjedalen och äventyrsmeckat som kallas Funäsfjällen. Oavsett årstid och väder finns det alltid något att hitta på. Det enda kravet är väl egentligen att du uppskattar den svenska naturen eller brinner för nya utmaningar. Här finns nämligen ett stort utbud av upplevelser inom friluftsliv och sport. Det första man tänker på är kanske skidåkning, vilket inte är konstigt då du här hittar Skandinaviens största skidområde och en stor period av vinterhalvåret spenderas i den alpina skidbacken eller längdspåret. Men faktum är att fjällen erbjuder så mycket mer.

Guidad tur bland myskoxar, pimpelfiske och skoterturer på vintern. Vandring, cykling, paddling, ridturer och golf under sommaren. Valmöjligheterna är bevisligen många och det är det som gör Funäsfjällen så fantastiskt. Att du kan känna dig fri att göra vad just du vill. Om du är nybörjare, provat på några gånger förut eller närmar dig expertkunskaper spelar ingen roll. Det finns spännande utmaningar för alla och framförallt är det familjevänligt. Det kanske är här du fiskar med din dotter för första gången, lär din son att åka skidor eller tillbringar första sommaren i en husvagn med hela familjen.

Trots allt är det nog ändå gemenskapen som är det vackraste med detta semesterparadis. Att du kan skapa din egen upplevelse med personer du faktiskt tycker om. Om det innebär att du kastar dig ut i skidbacken eller bara lutar dig tillbaka för att njuta av naturen, med bland annat 60 toppar över 1000 meter, spelar ingen roll. Valet är ditt.

Fjällfakta för sommarälskaren
423 km mtb-leder
30 guldturer
200 fjällsjöar
En Via Ferrata-led
Två golfbanor
Tre Samebyar

Fjällfakta för vinterälskaren
136 nedfarter
300 längdspår
610 km skoterleder
450 km rösade fjälleder
Fem våffelstugor

Klicka här för att läsa mer om Funäsfjällen.

Har du andra bra resmål för familjer? Tipsa om dem i vår Facebookgrupp